Potrawy z Urzecza nagrodzone
Potrawy z Urzecza – Sytocha i Barszcz Chrzanowo-Buraczany, firmy Fanaberie we współpracy z zespołem Łurzycanki, otrzymały Certyfikat sieci Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza.
Gala wręczania nagrody Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego 2015 obfitowała w tradycyjne produkty, które cieszyły nie tylko podniebienie, ale i oko. Laurem Marszałka nagrodzono m.in. Pierniczki Staropolskie firmy Zaścianek Polski z Siedlec będącej partnerem Szlaku Kulinarnego Mazowiecka Micha Szlachecka. Certyfikat sieci Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza otrzymały zaś m.in. potrawy z Urzecza – Sytocha i Barszcz Chrzanowo-Buraczany firmy Fanaberie we współpracy z zespołem Łurzycanki. Gratulujemy!
Więcej: http://mrot.pl/wszystkie-aktualnosci/761-nagrody-marszalka-dla-kulinariow-ze-szlakow-mrot
Na zdjęciu: Łukasz Maurycy Stanaszek (odkrywca Urzecza), przedstawicielki zespołu Łurzycanki, Marszałek Województwa Mazowieckiego – Adam Struzik, właścicielka firmy Fanabierie – Grażyna Leśniak